top of page
  • Foto van schrijverSara-Maria Smit

Mijn logo uitgelegd

Bijgewerkt op: 10 apr.

Tijdens het opbouwen van mijn website heb ik veel tijd gestoken in mijn 'huisstijl'. Ik vind het zo leuk om een website op te bouwen op de manier die ik zelf helemaal leuk vind! Ik maakte ook een logo voor mezelf en ik ben best wel een beetje trots op het resultaat. In deze blogpost leg ik uit waarom...


Mijn logo bestaat uit twee Hebreeuwse letters, de 'sjin' en de 'mem'. Dit zijn de beginletters van mijn namen in het Hebreeuws, bij wijze van spreken de S en de M. Mijn naam is zo dus verwerkt in mijn logo, maar wat nu het bijzondere is, is dat die letters samen ook een woord vormen: 'sjem'. Dit woordje betekent 'naam'. Nu zegt ons dit niet heel veel in het Nederlands, maar in het Hebreeuws wel. Vanwege het voorzichtig omgaan met het uitspreken van Gods Naam die Mozes bij de brandende braambos te horen kreeg (het zogenaamde tetragrammaton, hierover schrijf ik later graag nog eens wat), wordt God in het Hebreeuws namelijk vaak aangesproken met 'de Naam' ('Hasjem'). Voor mij wijst dit kleine woordje op deze manier ook naar de Naam boven alle namen (Fil. 2: 9).


'Sjem' is ook de naam van één van de drie zonen van Noach. Wij kennen hem als Sem. Zijn nakomelingen worden Semieten genoemd en uit hem is het volk van Israël gekomen. Deze twee letters wijzen voor mij dus ook een beetje naar Israël!


Maar hier houdt het niet op voor mij. Heb je gezien hoe de letters geschreven zijn? Ze zouden er ook zo uitgezien kunnen hebben: שמ. Natuurlijk is dit gewoon wat esthetischer, maar ik vind het ook leuk omdat het Hebreeuwse kalligrafie is. Ik heb hierin een cursus gevolgd en voor mij vertegenwoordigd dit het creatieve gedeelte van mijn website!


Snappen jullie nu waarom ik zo blij bent met mijn logo?


Liefs en sjalom,


Sara-Maria

201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page