top of page
  • Foto van schrijverSara-Maria Smit

Mijn papieren Pinterest

Ik ben dol op Pinterest, en dan bedoel ik echt dol! Ik denk dat Pinterest mijn favoriete social media platform is (ook al is het misschien niet heel sociaal). Elke dag bekijk ik Pinterest: in de bus op mijn telefoon of onder een college achter mijn laptop (niet doorvertellen). Zoals jullie weten, ben ik ook dol op papier en knippen en plakken. Nou, één en één is twee, toch? Ik heb een papieren Pinterest boek!


Voorheen maakte ik al vaker 'moodboards' of 'vision boards' in verschillende thema's. Ik vind dat nog steeds geweldig en ik vraag me wel eens af waarom eigenlijk. Maar het is heel simpel: op die manier ben ik alleen maar bezig met dingen die ik écht heel leuk vind. Ik zoek eerst plaatjes uit die ik leuk vind, woorden die mij aanspreken, etc. Ik heb volledig het roer in handen en het vision board wordt alleen iets voor mij, van mij: een visuele representatie van wat ik leuk vind op het moment. Daar word ik gewoon heel erg blij van!


Zo heb ik wel eens vision boards gemaakt van hoe ik voortaan mijn kleding kast in wilde richten, of hoe ik aan de slag wilde gaan met studeren. Het leukst vind ik nog om een algemeen moodboard te maken van 'mijn stijl' (blijkbaar heb ik stijl, haha). De laatste tijd droom ik veel van een eigen huisje met mijn vriend samen en daar wilde ik ook een moodboard van maken. Maar ja... Er zijn zo veel dingen om op te plakken als het gaat om een huisje! Kleuren, stijl, sfeer, keuken, slaapkamer, woonkamer, enzovoort. Toen besloot ik een leeg schetsboek te pakken met dik papier waar ik verder toch geen plan voor had. Zó, dat werd mijn papieren Pinterest!


Mijn boek is gelukkig nog lang niet vol en ik blijf nog even doorplakken, maar hieronder kun je hem doorbladeren en het resultaat zien tot nu toe:
Het is zo heerlijk om alles uit te zoeken en in te plakken. Het is ook geweldig om het daarna door te bladeren en om na een jaar nog eens te kijken of je hetzelfde leuk vind. Dat is voor mij ook wel een reden van moodboards, trouwens: ik wil altijd zien in hoeverre mijn smaak hetzelfde blijft. Zo maak ik geen meubelkeuzes waar ik na een jaar alweer spijt van heb. Ik vind het bijvoorbeeld ook leuk om mijn papieren Pinterest boek aan mijn moeder te laten zien. Zo weet ze wat ik leuk vind en kunnen we met elkaar delen in stijl en interesse en zo krijg je ook geen cadeautjes voor je uitzet waarvan je denkt: "hoe krijg ik dit ongezien naar de kringloop?". Toch handig...

Hoe doe je dit?

Ik gebruikte een schetsboek van A4 grootte (van de Ikea) voor mijn Pinterest boek, maar elk soort notitie-, schets- of dummyboek voldoet! Het liefst wel met wat dikkere bladen. Omdat ik niet zo van strak wit houd, verf ik eerst (een deel) van de bladzijden met een verfkleurtje dat ik mooi bij mijn collage vind passen. Dit doet al gelijk zo veel aan sfeer! Ik zoek overal plaatjes (op Pinterest, in de krantenbak, etc.) en deze print en knip ik uit. Ik leg de plaatjes eerst neer op het papier en kijk en schuif totdat ik ze mooi bij elkaar vind liggen. Als ik tevreden ben, plak ik ze op! Het liefst gebruik ik hiervoor dubbelzijdig tissuetape of een lijmroller. Ik versier mijn collages ook graag met papiertjes die ik mooi vind, zoals blaadjes uit oude boekjes van de Kringloop, maar ik gebruik ook graag washitape, letter stempels en stukjes kant. Verder verdeel ik mijn collages in soort. Zo heb ik een collage over keukens en over woonkamers. Een soort 'bullet journal' of 'artjournal' ervan maken is ook een leuk idee. Je kunt er echt elke kant mee op!


Laat je me weten of je ook aan de slag gaat met een papieren Pinterest boek? Oh! En volg mij op Pinterest! Lijkt me gezellig :)


Liefs en sjalom,


Sara-Maria172 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page