top of page
 • Foto van schrijverSara-Maria Smit

26 zegeningen op mijn 26e

Bijgewerkt op: 27 mrt. 2022

Vandaag ben ik 26! Een leeftijd die voor mij nét even specialer is. Mijn moeder was namelijk 26 jaar oud toen ik geboren werd. Het is zo gek om dat te beseffen... Dat ze zo'n meisje was als ik, mijn eigen mama. En soms... moet ik ook wel even slikken, hoor. Dat mijn moeder haar derde kindje kreeg op mijn leeftijd en ik ben nog alleen. Zal ik ooit moeder worden? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat mijn hele leven van God is. Ik weet ook dat ik zo enorm veel grote zegeningen heb om dankbaar voor te zijn.


Daarom, voor mezelf en misschien voor jou, 26 zegeningen op mijn 26e.

Ik ben verwonderd en dankbaar voor...

 1. dat ik mij gekocht mag weten door Christus' bloed. Dat mijn leven niet een 'toeval' of 'ongelukje' is, maar geschapen is om Hem te eren.

 2. Gods Woord, dat altijd dichtbij me is. Daar ligt hij open op m'n nachtkastje, en daar heb ik een boekenplank met verschillende vertalingen. Ik heb het Woord zelfs in mijn handpalm, op mijn telefoon en op mijn laptop. Elk moment van de dag heb ik door mijn telefoon een super snelle concordantie bij me, in verschillende talen. Daarbij vertrouw ik erop dat God mij indachtig maakt aan Zijn Woord wanneer ik dat nodig heb, hetzij in mijn mond of in mijn hart.

 3. ontzettend lieve ouders die mij altijd wijzen op Christus. Dat we altijd over Gods Woord kunnen delen met elkaar. Dat ze voor mij bidden. Dat ze me nog niet zat zijn en dat ik nog even bij hun thuis mag wonen.

 4. voor een lieve zus die er altijd - en dan ook echt altijd - voor mij is. Mijn tweede thuis. Mijn dubbel-zus: zussen in Christus en zussen in bloed.

 5. een lieve allerbeste vriendin en zus in Christus waarmee ik altijd gevonden schatten in Gods Woord kan uitwisselen. Zij is een verhoord gebed waarvan ik nooit verwacht had dat het verhoord zou worden.

 6. tante-zijn. Wat houd ik van mijn nichtjes en neefjes! Wat is het geweldig om elke dag 'Tante Saar' genoemd te worden.

 7. dat ik - met Gods hulp - bijna mag afstuderen! Het is zo lang een droom geweest om Hebreeuws te studeren, dat het soms nog een beetje onwerkelijk voelt dat ik nu in mijn laatste jaar zit. Ik heb zo enorm veel geleerd en mijn uitgekomen droom is niet tegengevallen.

 8. mijn eigen website! Wat heb ik daar lang tegen aan gehikt en wat ben ik nu blij, nu ik een eigen lopende website heb waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan.

 9. mijn eigen webshop! Als ik vroeger geweten had dat ik een eigen winkeltje zou hebben... Het is maar een klein web winkeltje, maar toch. Elke bestelling maakt me blij! Ik heb nooit deze droom zo specifiek uitgesproken. Ik wist misschien niet eens dat het een droom van me was. Maar nu ik het heb, weet ik dat het een droom is/was!

 10. dat ik een boekje mocht schrijven over 1 Korinthe 11 met iemand die een voorbeeld voor me is.

 11. dat ik het afgelopen jaar mocht ontdekken dat ik van schrijven houd. Ik geniet zo enorm van mijn minor 'Creative Writing' en ik geniet van schrijven op mijn website en elders. Ik hoop dat God het tot Zijn eer wil gebruiken.

 12. zo veel openingen om over het Evangelie te vertellen!

 13. zo veel bemoedigingen van volgers en lezers. Getuigenissen en complimenten. Ik sla ze allemaal op en het bemoedigt me enorm.

 14. de gemeente van God. Het leren kennen van nieuwe broeders en zusters, overal vandaan. Dat je iemand voor het eerst kan zien en je toch helemaal verwant kan voelen, één kan voelen, omdat je weet dat je Dezelfde dient.

 15. mijn voorgeslacht. In mijn leven werkte God zo duidelijk van 'geslacht tot geslacht'. Ik dank dat mijn opa's en oma's de Heere liefhadden en hun kinderen aan God opdroegen en hen onderwees vanuit het Woord. Ik dank ook voor ooms en tantes die voor mij een voorbeeld zijn.

 16. muziek tot eer van Hem

 17. dat ik steeds meer kan genieten van Gods schepping

 18. dat Hij zo veel kleine dingen geeft om van te genieten. Dat ik weet wat ik leuk vind, om te zien en om te doen, waar ik van kan genieten tot eer van Hem.

 19. heerlijk eten: een cappuccino, een appeltje met kaneel, toblerone chocolade of de witlof-pasta van mijn moeder. Er zijn zo veel lekkere dingen om te eten en van te genieten. Ik bid om matigheid en zelfbeheersing, maar ik ben dankbaar dat ik er van kan genieten.

 20. zo veel kennis tot mijn beschikking. Ik leef in een tijd waarin ik alles zo maar kan opzoeken: het werk van theologen van vroeger en nu: Spurgeon en Bunyan en Piper en die ene man die ik in Israël ontmoette. Preken, bijbelstudiemateriaal en andere middelen zijn volgens mij nog nooit zo makkelijk te vinden geweest.

 21. dat ik uit de diepte getild ben. Voor Zijn kracht om door te gaan, door depressie en tegenslag heen en voor vertrouwen in Zijn plan.

 22. dat het beter werd. Vroeger dacht ik dat het leven hier op aarde alleen maar moeilijker zou worden met de klimmende jaren. Ik zag er enorm tegenop: tegen het leven. Ik dacht: Als ik het nu al moeilijk heb, hoe moet dat later? Misschien worden de problemen met de jaren inderdaad wel groter, maar mijn God wordt ook groter! Ik kan nu voluit zeggen dat ik nooit zou willen ruilen met mijn 16-jarige ik. Nee, ik ben liever 26.

 23. dat ik zo veel wonderen heb mogen meemaken in mijn leven en zo veel gebeden heb zien verhoord worden, met mijn eigen ogen.

 24. de toegang tot Hem door gebed. Dat Hij mij vraagt alles aan Hem te vragen.

 25. dat Hij belooft mij het goede niet te zullen onthouden als ik in Christus wandel (Psalm 84: 12)

 26. dat de Heere Jezus snel komt. Voor de tekenen van de tijd die overal zichtbaar zijn. Ja, ik bid om waakzaamheid en volharding, maar ik dank dat Hij snel komt 0m Zijn beloften te vervullen!


Liefs en sjalom,


Sara-Maria

541 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 bình luận


liekeverrips
09 thg 11, 2021

Mooi Saar <3 Vooral nummer 23 raakt me, geen idee waarom speciaal hoor.

Thích
liekeverrips
09 thg 11, 2021
Phản hồi lại

O, huhh, 21 bedoelde ik!

Thích
bottom of page